×

Sıcak Havalarda Serin Kaçış: Gölgede Kalan Çay Bahçeleri Doldu Taştı

Yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte vatandaşlar serin alanlara yönelmeye başladı. Özellikle şehir merkezindeki gölgede kalan çay bahçeleri, bunaltıcı havadan kaçmak isteyenlerin ilk tercihi oldu.

Yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte vatandaşlar serin alanlara yönelmeye başladı. Özellikle şehir merkezindeki gölgede kalan çay bahçeleri, bunaltıcı havadan kaçmak isteyenlerin ilk tercihi oldu. Eskişehir’de park içindeki ya da ağaçlık alanlara kurulu çay bahçeleri, öğle saatlerinden itibaren dolup taşıyor.

Özellikle emekliler, öğrenciler ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bu alanlar, adeta şehir içinde serin bir kaçış noktası haline geldi. Vatandaşlar, “Evde bunalmaktansa gölge bir çay bahçesinde oturup zaman geçirmek daha keyifli,” diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor.

Uzmanlar ise sıcak havalarda dışarı çıkılması gerekiyorsa, gölgede kalmanın, bol sıvı tüketmenin ve güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde açık alanlarda uzun süre kalmamanın önemli olduğunu hatırlatıyor.