×

Seyitgazi’de Gazze için hayır çarşısı kuruldu

Seyitgazi Kırka Mahallesi’nde, Gazze’deki ihtiyaç sahipleri yararına kurulan hayır çarşısı, hayırseverlerin yoğun ilgisiyle açıldı.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi’nde, Gazze’deki ihtiyaç sahipleri yararına hayır çarşısı açıldı. Etkinlik, Eskişehir İl Müftülüğü öncülüğünde, Seyitgazi İlçe Müftülüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Kırka Çarşı Camii önüne kurulan stantlarda, Kırka ve çevre mahallelerdeki hayırseverler tarafından hazırlanan yiyecek, içecek ve çeşitli eşyalar satışa sunuldu. Elde edilen gelirlerin tamamı Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Seyitgazi İlçe Müftüsü Şahmurat Kaya, “Her ürün, Filistin’de bir çocuğun yüzüne konacak bir tebessüm, bir annenin yüreğine dolacak bir umut, bir ailenin sofrasına inecek bir lokma oldu. Büyük bir gönüllülükle hazırlanan bu emekler, Gazze halkına nefes olmak için satışa sunuldu” dedi.

Hayır çarşısının açılışına AK Parti Seyitgazi İlçe Başkanı Özcan Yıldız, Seyitgazi İlçe Müftüsü Şahmurat Kaya, hayırsever vatandaşlar ve misafirler katıldı. Yetkililer, tüm Seyitgazi ve Kırka halkını iyiliğe ortak olmaya davet etti.