×

Ramazan Bayramı'nda Eskişehir'de çiböreğe ilgi büyük

Eskişehir'de bayram dolayısıyla çiböreğe olan ilgi artarken, şehir dışından gelen ziyaretçilerin yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü; artan maliyetlere rağmen çibörek uygun fiyatlı seçenekler arasında yerini korudu.

Ramazan Bayramı’nda Eskişehir’in samp-imge lezzetlerinden çiböreğe ilgi dikkat çekiyor.



Çibörek esnafı Ahmet Ulupınar, bayramın kısa olmasına rağmen şehir dışından gelen ziyaretçilerin yoğunluk oluşturduğunu belirterek, artan maliyetlere rağmen çiböreğin hala ulaşılabilir bir lezzet olduğunu ifade etti.



Ulupınar, çiböreğe ilginin bayram sebebiyle yoğun olduğunu kaydederek, “Gerçi bayram bu sene kısa; 9 gün değil ama yine özellikle şehir dışından misafirlerimizin çok yoğun ilgisi var. Biz memnunuz yoğunluktan. Tabii maliyetler yükseldi, fiyatlar tahmin ediyorum geçen seneye oranla bir yüzde 30-40 bandında arttı ama yine çibörek piyasada muadillerine, yani içinde et kıyma olan bir yemeğe göre çok uygun bir yemek yani şu anda. Bir şikayetimiz yok. Porsiyonu 300 liradan satıyoruz. Şehrimizin 1910’lu yıllarda Kırım sürgününden Osmanlı’nın buraya getirdiği Tatar vatandaşlarımızın şehre kattığı en büyük değerlerden birisi. Şu anda Eskişehir denince ilk akla gelen çibörek ve sonra da tabii yine dünyada tek olması sebebiyle lületaşımız. O yüzden çibörek bizim için çok kıymetli ve değerli” diye konuştu.