×

Porsuk Festivali’nde Kentpark doldu taştı! Binlerce kişi müziğe doydu

Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali kapsamında Kentpark Sahnesi’nde düzenlenen konserlerde binlerce Eskişehirli müzik dolu bir gece yaşadı. Jön, Pizz ve Kore Gyeonggi Sinawi Orkestrası’nın sahne aldığı gecede festival coşkusu doruğa çıktı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ETİ’nin ana sponsorluğunda, “Porsuk Akıyor, Dünya Eskişehir’de Buluşuyor” mottosuyla düzenlenen Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali, kenti müzik ve sanatla buluşturmaya devam ediyor.

2026 Eskişehir Yılı etkinlikleri kapsamında ilk kez düzenlenen festivalin Kentpark Sahnesi’nde gerçekleşen konserlerine binlerce Eskişehirli katıldı.

Jön ve Pizz sahne aldı

Gecenin açılışını Türk rock müziğinin köklü gruplarından Jön yaptı. Sahne performansıyla dinleyicilere enerjik anlar yaşatan grup, sevilen parçalarıyla Kentpark’taki kalabalığı hareketlendirdi.

Jön’ün ardından sahneye çıkan alternatif müzik grubu Pizz, kendine özgü tarzı ve şarkılarıyla festival coşkusunu artırdı.

Finali Kore Gyeonggi Sinawi Orkestrası yaptı

Gecenin kapanışında ise Kore’nin geleneksel müziğini modern yorumlarla buluşturan Gyeonggi Sinawi Orkestrası sahne aldı.

Orkestra, geleneksel Kore ezgilerini modern dokunuşlarla harmanladığı performansıyla Eskişehirlilere farklı bir müzik deneyimi yaşattı.

Festivalde sıradaki konserler belli

Porsuk Festivali’nin müzik programı 5 Eylül Cumartesi günü de devam edecek. Kentpark Sahnesi’nde sırasıyla Role, BlingOne K-Pop Grubu, Selin Çıngır ve Pinhani konserleri gerçekleştirilecek.

Festival, 6 Eylül Pazar günü ise Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirilecek Mor ve Ötesi Senfonik Konseri ile sona erecek.