Parası ödenmediği gerekçesiyle TFF’ye ilk başvuran isim olan Chico Ofoedu’nun 4 aylık ödemesi yapıldı. 8 Aralık’ta (dün) ödeme yapılmasa boşa çıkacak olan futbolcu bu sayede kulüpte kalmış oldu. Halil Ünal başkanlığındaki Eskişehirspor yönetimi Nijeryalı hücum oyuncusuna yaklaşık 255 bin Euro ödeyerek takımda tuttu.
Eskişehirspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili şöyle denildi:
"Kulübümüz profesyonel sözleşmeli futbolcusu, Chikeluba Ofoedu’nun kulübümüze çekmiş olduğu ihtar neticesinde, alacakları 8 Aralık cuma günü saat 17:00’ye kadar kulübümüz tarafından ödenmemiş olsaydı, bugün tarihi itibarıyla böyle bir futbolcumuz olmayacaktı.
Şimdi Chikeluba Ofoedu serbest kalıyordu.
06 Aralık 2017 Çarşamba günü, genel kurulu uzatmak isteyen bazı kongre üyelerine duyurulur.
Yeni seçilmiş olan Yönetim Kurulumuz ve kulübümüzün kurucu başkanlarından Aydın Begiter’in katkılarıyla 255000 EURO yani 1160000 TL futbolcumuz Chikeluba Ofoedu ‘nun banka hesabına yatırılmış bulunmaktadır."
Aralık ayı ödemeleri
Mali anlamda büyük çıkmazın içinde olan Eskişehirspor, aralık ayı içerisinde futbolculara ödeme yapmak zorunda. Dün sosyal medyaya sızdırılan belgede futbolcular, rakamlar ve son ödeme günü yer aldı. Yedi futbolcuya bu ay içerisinde 4 aylık ödemeleri yapılmazsa boşa çıkacak. İşte o isimler, rakamlar ve son ödeme tarihleri;
Bu ay içinde ödeme yapılması gereken isimler
Miktar Son ödeme tarihi
Bruno Mezenga 236 bin Euro 15 Aralık 2017
Semih Şentürk 756 bin TL 20 Aralık 2017
Aykut Akgün 225 bin TL 20 Aralık 2017
Bilal Aziz Özer 200 bin TL 19 Aralık 2017
Felix Michel 60 bin Euro 11 Aralık 2017
Hasan H. Acar 135 bin TL Aralık 2017
Hasan Ayaroğlu 197 bin TL 28 Aralık 2017
Not: Miktarlar futbolcuların sezonluk (10 ay) alacağını içermektedir. Bu miktarlardan 4 aylık ücret ödenmesi gerekiyor.