Toplantıda komisyon ve encümen üyeleri belirlenirken, oturum sonunda Başkan Kurt’un değerlendirmeleri dikkat çekti.
Başkan vekilleri ve divan katipleri belli oldu
Yapılan seçimlerde CHP’li Nihat Çuhadar 1. başkan vekili, CHP’li Haydar Saylan 2. başkan vekili seçildi. Divan katipliklerine ise CHP’li Cahide Tetik ve Mert Eke getirildi.Komisyonlarda görev dağılımı
Mecliste komisyon üyelikleri şu şekilde oluştu:İçkili Yerler Tespit Komisyonu:
CHP’den Sebahattin Tetik, Salim Alper Kayar, Melih Karaçay;
AK Parti’den Nevzat Aslan, Ali Engiz
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu:
CHP’den Figen Kahya, Sibel Yeşildal, Cahide Tetik;
AK Parti’den Özlem Ünalır, Hatice Kaya
Çevre, Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu:
CHP’den Sebahattin Tetik, Müberra Çetinkaya, Ayhan Turan;
AK Parti’den Nevzat Aslan, Fahri Ünlü
Hukuk Komisyonu:
CHP’den Cenk Sungur, Cahide Tetik, Figen Kahya;
AK Parti’den Mehmet Kepez, Yusuf Kavaklı
Plan ve Bütçe Komisyonu:
CHP’den Ayhan Turan, Uğur Yıldız, Saffet Çelen;
AK Parti’den Şükrü Akbıyık, Özlem Ünalır
İmar Komisyonu:
CHP’den Hüsnü Kaptan, Müberra Çetinkaya, Selim Alper Kayar;
AK Parti’den Metin Öztürk, Berke Akyel
Parklara ve Tesislere İsim Verilmesi Komisyonu:
CHP’den Mehmet Kılıç, Cenk Sungur, Saffet Çelen;
AK Parti’den Yüksel Alem, Fahri Ünlü
Encümen üyeleri seçildi
Belediye encümen üyeliklerine CHP’den Melih Karaçay, Mehmet Kılıç ve Sibel Yeşildal; AK Parti’den Mehmet Kepez, Berke Akyel ve Ali Engiz seçildi.Kurt: “Sporun partisi olmaz”
Toplantı sonunda konuşan Başkan Kazım Kurt, Eskişehirspor tartışmalarına değinerek, “Sporun partisi olmaz. Eskişehirspor ile ilgili de Eskişehirlilerin ortak bir düşüncesi olduğunu biliyorum, buna da inanıyorum. O nedenle Eskişehirspor’a haksızlık yapıldığı zaman itiraz etmenin de zorunlu olduğunu vurgulamak istiyorum. Eskişehir'de ne yazık ki bu sağlanamadı. Eskişehir sivil toplum örgütleri, koca koca odaları, koca koca kurumları sesini çıkarmadı. Bakın geçen sene amatör kümelerde de aynı yanlışlıklar oldu. Federasyon başkanı inadına bir rakip takıma gitti, onunla diyalog kurmaya çalıştı. Bu yıl da aynısı oluyor. Federasyon Başkanı Kütahyaspor’u ziyaret ediyor, Kütahyaspor Kulüp Başkanı ile fotoğraf vermekten çekinmiyor. Ama Eskişehirspor’a karşı henüz bir haksızlık olmadı diye kimse sesini çıkarmıyor. Kütahyaspor en az 5 maç 85’ten sonra penaltı kazandı. En az 5 maç” diye konuştu.Kurt, Eskişehirspor üzerinden siyaset yapılmasına karşı çıkarak, bu durumun kente haksızlık olduğunu ifade etti.