×

O koku piyasadan toplatılıyor: Sebebiyse...

Ticaret Bakanlığı, ambalaj güvenliği yetersizliği nedeniyle Yataş’a ait “Çubuklu Oda Kokusu” ürününün piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Ticaret Bakanlığı, Yataş Yatak ve Yorgan San. Tic. A.Ş. tarafından üretilen "Çubuklu Oda Kokusu" adlı ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi. Bildirim No: 2025070012 ile yapılan açıklamada, ürünün ambalajında tespit edilen güvenlik eksikliklerinin insan sağlığı açısından risk oluşturduğu belirtildi.

Ambalaj güvenliği nedeniyle toplatma kararı



Kayseri Melikgazi Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimi yapılan oda kokusunun, ambalaj açılmadan önce hissedilebilmesi için gerekli olan dokunsal tehlike işaretinin, cam şişeleri koruyan ikincil kutu üzerine değil doğrudan ambalaj üzerine yerleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu eksiklik nedeniyle ürün, “Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik” kapsamında güvensiz olarak değerlendirildi. Bakanlık, 10 Temmuz 2025 tarihinde alınan kararla ürünün piyasaya arzının yasaklandığını ve toplatma işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.