×

Meteoroloji uyardı: Eskişehir’de karla karışık yağmur etkili olacak!

Eskişehir’de aralıklı yağmur ve yüksek kesimlerde karla karışık yağış beklenirken, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don riski öne çıkıyor. Uzmanlar özellikle sürücüler ve çiftçiler için kritik uyarı yapıyor.

Meteorolojik tahminlere göre kent genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gün boyunca aralıklı yağmur etkili olurken, bazı bölgelerde karla karışık yağış görülecek.

Yüksek kesimlerde kar etkisi

İnönü, Mihalıççık, Han ve Seyitgazi gibi yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde zeminlerde kayganlığa neden olabilir.

Buzlanma ve don riski öne çıkıyor

Sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olayları görülebilir. Bu durum hem trafikte hem de tarımsal faaliyetlerde risk oluşturuyor.

Rüzgar öğle saatlerinde kuvvetlenecek

Rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, öğle saatlerinde zaman zaman kuvvetli hissedileceği tahmin ediliyor. Bu da hissedilen soğuğu artıracak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında kalmaya devam edecek. Gün boyunca soğuk hava etkisini sürdürecek.

İlçe ilçe hava durumu

Eskişehir genelinde beklenen en yüksek sıcaklıklar şöyle:

Odunpazarı 9 derece,
Tepebaşı 9 derece,
Çifteler 10 derece,
Mahmudiye 10 derece,
Sivrihisar 9 derece,
Alpu 10 derece,
İnönü 8 derece (karla karışık yağmur),
Mihalıççık 6 derece (karla karışık yağmur),
Sarıcakaya 12 derece,
Seyitgazi 9 derece (karla karışık yağmur),
Günyüzü 10 derece,
Beylikova 11 derece,
Han 8 derece (karla karışık yağmur),
Mihalgazi 11 derece.

Zirai don uyarısı nedeniyle özellikle çiftçilerin önlem alması gerekiyor. Aynı zamanda buzlanma riski, sürücüler için ciddi bir tehlike oluşturabilir. Yetkililer, gece ve sabah saatlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.