BİÇERDÖVERLERDE YANGIN TÜPLERİ KONTROL EDİLDİ
Jandarma ekipleri, hasat sırasında kullanılacak biçerdöverlerde yangın söndürme tüpü bulundurulmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Denetimlerde operatörlerin araçlarında bulunan yangın söndürme tüpleri tek tek kontrol edildi.
SU TANKERİ ZORUNLULUĞU HATIRLATILDI
Ekipler ayrıca, her biçerdöverin çalıştığı alanda en az 2 bin litre kapasiteli su tankerinin hazır bulundurulması gerektiğini vurguladı. Çiftçilere ve operatörlere olası yangınlarda alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi.
YANGINLAR İÇİN 112 UYARISI
Jandarma ekipleri, yangın görülmesi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiğini hatırlatarak ihbar süreci hakkında da bilgilendirme yaptı. Bilecik İl Jandarma Komutanlığı, hasat sezonu boyunca tarım arazilerinde yangınların önlenmesine yönelik denetim ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi.