×

İyi Parti Eskişehir'den hükümete sert uyarı: Bu oyunlara alet olmayız

İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ulucan, terörle mücadele süreci üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirerek, Türkiye’nin milli bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı milletin uyanık olması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ulucan, Türkiye’nin terörle mücadele sürecinde yıllardır yaşadığı kayıpların hafızalarda taze olduğunu belirterek, bu acıların 86 milyonun ortak gerçeği haline geldiğini ifade etti. 2009’dan 2015’e uzanan süreçte atılan iyi niyetli adımların kötüye kullanıldığını belirten Ulucan, terörle müzakerenin değil, kararlılığın sonuç verdiğini söyledi.

Kardeşliği ayrıştırma çabasına izin vermeyeceğiz

Ulucan, Türkiye’de bir Türk-Kürt ayrımı olmadığını, bin yıllık kardeşliğin sabote edilmeye çalışıldığını söyledi. Bu yapay ayrımın dış güçlerin ve onların aparatlarının bir oyunu olduğunu belirten Ulucan, mevcut iktidarın da bu oyuna bilinçli ya da bilinçsiz şekilde alet olduğunu ifade etti.

Eyalet sistemine giden adımlar atılıyor

AK Parti hükümetinin yıllardır parça parça uygulamaya çalıştığı sistemin bir "eyaletleşme projesi" olduğunu ileri süren Ulucan, Cumhurbaşkanı’nın grup toplantısında belediye yasalarına ilişkin yaptığı açıklamaların bu sürecin yeni fitilini ateşlediğini belirtti. Belediyelere yetki artırımı adı altında yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin, ileride bölgesel ayrışmayı körükleyebileceğini vurguladı.

Ekonomik sıkıntı gözleri karartıyor

Ulucan, vatandaşların ekonomik zorluklarla mücadele ederken ülkenin siyasi geleceğine dair büyük resmi göremediğini, temel önceliğin hayatta kalma mücadelesi haline geldiğini dile getirdi. Ancak bu durumun hükümetin toplumu bölme planlarını perdelemek için bilinçli bir ortam oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Milletin aklıyla oynanıyor, biz anlatmaya devam edeceğiz

İktidarın kutuplaştırma politikalarını eleştiren Ulucan, 25 yıllık iktidar döneminde toplumsal çözülmenin arttığını, kavga ve kaosun bir yönetim biçimi haline getirildiğini savundu. İYİ Parti olarak bu gidişata karşı halkı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.