×

Filistin’den dezenformasyon uyarısı!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Çin ziyareti sırasında Uygur Müslümanlarıyla ilgili yaptığı iddia edilen açıklamanın dezenformasyondan ibaret olduğu bildirildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Çin ziyareti sırasında Uygur Müslümanlarıyla ilgili yaptığı iddia edilen açıklamanın dezenformasyondan ibaret olduğu bildirildi. Filistin’in Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, sosyal medya ve bazı Türk basın kuruluşlarında, Çin ziyareti sırasında Uygur Müslümanlarıyla ilgili Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a ait olduğu öne sürülen açıklamalarla ilgili yürütülen haksız kampanyanın yakından takip edildiği belirtildi.

Başkan Mahmud Abbas ve heyetindeki hiçbir kişinin Çin ziyaretleri öncesinde, sırasında ve sonrasında Uygur azınlığı ile ilgili doğrudan bir açıklama yapmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Başkan Abbas, Çin Başkanı ve diğer Çinli yetkililerle konuşmasında, birleşik Çin ilkesi, Tayvan ve Hong Kong duruşu ve insan hakları konularının siyasallaştırılmaması gerektiğini vurguladı. Dolayısıyla Başkan Abbas, kendisinin yokluğunda veya varlığında başka tarafların yaptığı hiçbir açıklamadan sorumlu değildir.Bu nedenle ve hukuki sorumluluğu olması açısından bilgi aktarımına dikkat edilmesi, dezenformasyon ve yanlış haberler üzerine inşa edilmemesi gerekiyor.”