Eskişehir’i İşitme Engelliler Ligi’nde başarıyla temsil eden Eskişehir İşitme Engelliler Basketbol Takımı, 6. Euro Cup Basketbol Şampiyonası’na katılacak. Eskişehir’i gururlandıran başarılar alan basketbol takımı, 1 hafta sonra başlayacak olan şampiyonada başarı hedefliyor.
“Amacımız sporu sevdirmek”
1992 yılında kurulan ve engelliler spor branşlarında basketbol, badminton, güreş ve yüzmede şehrimizi temsil eden Eskişehir İşitme Engelliler Kulübü dün bir basın açıklaması yaptı. Kulüp Başkanı Cevdet Mansız amaçlarının sporu sevdirmek olduğunu söyledi. Mansız, “Amacımız, engellileri spora yönlendirmek, sporu sevdirmek. Spor faaliyetleri sayesinde engellilerin rehabilitasyon ve eğitimlerini sağlayarak sosyal yaşamlarını aktivite kazandırmak” dedi.
Büyük turnuva
İşitme Engelli Basketbol Takımımız büyük başarılar yakaladığını söyleyen Mansız, “6 kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Ayrıca milli takımlara birçok oyuncu gönderiyoruz. 25-29 Kasım’da 6. EURO Cup Basketbol Şampiyonası’nda ilimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz. Eskişehir’de sporda temsil eden ilk ve tek spor kulübüyüz. Bu turnuvada da başarılar yakalamayı hedefliyoruz. Bizlere destek veren ESPARK, ve belediyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.