Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.
ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirilen törene ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, üniversite yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Tıp Fakültesi’ne yeni katılan öğrencilerin hekimlik yolculuklarında attıkları ilk adım vurgulandı.
“Hekimlik mesleğine ilk adımınızı atıyorsunuz”
Törende konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.
Öğrencilerin uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından yüksek puanlarla Tıp Fakültesi’ne yerleştiğini belirten Gümüşsoy, “Bugün beyaz önlüklerinizi giyerek hekimlik mesleğine ilk adımınızı atıyorsunuz” dedi.
Öğrencilerin altı yıllık eğitim sürecinde yoğun bir çalışma temposundan geçeceğini ifade eden Gümüşsoy, mezuniyet sonrasında insanlığa ve ülkeye faydalı bir mesleğin mensupları olacaklarını söyledi.
Ailelere “Evlatlarınız bizlere emanet” mesajı
Rektör Gümüşsoy, törende öğrencilerin ailelerine de seslendi.
Tıp Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlerin öğrencileri çağdaş tıp eğitimiyle en iyi şekilde yetiştirmek için çalışacağını belirten Gümüşsoy, ailelerin emeklerine teşekkür etti.
Gümüşsoy, “Bugünden itibaren evlatlarınız bizlere emanettir” ifadelerini kullanarak öğrencilerin nitelikli bir eğitim alması için üniversite olarak gereken tüm çabanın gösterileceğini kaydetti.
Öğrenciler beyaz önlüklerini giydi
Konuşmaların ardından törenin en anlamlı bölümüne geçildi.
İsimleri tek tek okunan Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlükleri, Rektör Gümüşsoy ve üniversite yetkilileri tarafından giydirildi.
Önlük giyme töreninin ardından öğrenciler ve üniversite yöneticileri hatıra fotoğrafları çektirdi.
Töreni takip eden veliler ise çocuklarının hekimlik yolculuğundaki ilk adımına tanıklık etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı.