Eskişehirspor’da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği 1 maçlık deplasman tribün yasağı cezası sonrası takım içinde ve taraftarlar arasında dikkat çeken paylaşımlar yapıldı. Ceza kararının ardından kaptan Ali Fırat Horasan’ın sosyal medya mesajı gündem oldu.
PFDK’nın kararına göre Eskişehirspor taraftarı, uygulanacak olan 1 maçlık deplasman yasağı nedeniyle tribünde yer alamayacak.
Kaptan Horasan: "Bizzat biz öğreteceğiz"
Eskişehirspor kaptanı Ali Fırat Horasan, cezanın ardından yaptığı paylaşımda camiaya yönelik birlik ve beraberlik mesajı verdi. Horasan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Belli ki bu şehri, bu camiayı size ya hiç anlatmamışlar ya da çok eksik anlatmışlar. O eksik kalan kısmı bizzat biz öğreteceğiz.”
Bu mesaj, kısa sürede taraftarlar arasında geniş yankı uyandırdı.
Futbolculardan ve taraftarlardan ortak paylaşım
Cezanın ardından takım içinden birçok futbolcunun da benzer içerikte paylaşımlar yaptığı görüldü. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, cezanın camiayı daha da kenetlediği yönünde mesajlar öne çıktı.
Eskişehirspor taraftarları da aynı söylemi paylaşarak, verilen cezanın motivasyonu düşürmek yerine birlik duygusunu artırdığı yorumlarında bulundu.
“Ceza değil, kenetlenme” yorumları
Taraftarlar ve kulüp çevresinde yapılan değerlendirmelerde, PFDK kararının ardından oluşan atmosferin takımı daha da motive ettiği ifade edildi. Sosyal medya paylaşımlarında “ceza verdikçe camia daha çok kenetleniyor” mesajı dikkat çekti.
Gözler play-off sürecinde
Eskişehirspor’da yaşanan gelişmelerin ardından gözler play-off sürecine çevrildi. Taraftar desteğinden yoksun çıkılacak deplasman maçının takım üzerindeki etkisi ise merakla takip ediliyor.