Orta Doğu’daki gelişmelerin etkisiyle altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Mart ayının başında gram altın 7 bin 600 TL seviyelerini görerek rekor kırarken, son haftalarda küresel ve bölgesel gelişmeler fiyatlarda hızlı bir düşüşe neden oldu.
Birçok dükkanda 1, 5 ve 10 gram ile çeyrek altınlar tükenme noktasına geldi
Eskişehir’de gram altın bugün 6 bin 238 TL’den işlem görürken, yatırım yapmak isteyen vatandaşlar kuyumculara akın etti. Eskişehir Kuyumcular Çarşısı’nda yoğunluk oluşurken, birçok dükkanda 1, 5 ve 10 gram ile çeyrek altınlar tükenme noktasına geldi.
Yoğun ilgiyi karşılamak için bazı dükkânlarda personel kapı önünde durarak hangi altınların mevcut olduğunu müşterilere bildiriyor.
Vatandaşlar, altındaki bu düşüşü fırsat bilerek yatırım ve hediye amaçlı alışverişlerini gerçekleştirdi. Kuyumcular ise yoğunluğun birkaç gün daha devam etmesini beklediklerini belirtti.