Eskişehir’den Ankara’ya yürüyerek gelen maden işçileri, haklarını alabilmek için eylemlerini büyüttü. Doruk Madencilik çalışanları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde açlık grevine başladı.
Mihalıççık ilçesine bağlı Koyunağılı bölgesinde faaliyet gösteren ve Yıldızlar SSS Holding bünyesinde çalışan işçiler, ödenmeyen ücretleri, tazminat hakları ve sendikal talepleri için günler önce yürüyüş başlatmıştı. Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi yaklaşık 110 işçi, Ankara’ya ulaşmalarının ardından bakanlık önünde oturma eylemi ve açlık grevine geçti.
İşçiler yaptıkları açıklamada, uzun süredir yetkililerden çözüm beklediklerini ancak verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti. Eylem sırasında zaman zaman müdahalelerle karşılaştıklarını belirten işçiler, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
"Verilen sözler tutulmadı"
Grup adına yapılan açıklamada, yaşadıkları mağduriyete dikkat çekilerek, “Yıllardır muhataplarımızdan çözüm bekliyoruz. Verilen sözler tutulmadı, mağduriyetler arttı. Hak aramak için yürüdük, karşılığında müdahale gördük. Bu mesele çözülene kadar açlık grevindeyiz” denildi.
İşçilerin eylemlerinin, taleplerine ilişkin somut bir adım atılana kadar devam edeceği öğrenildi.