×

Eskişehirli ismin damadı bakan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine üyelerini açıkladı. Türkiye’nin ABD Büyükelçisi ve AK Parti Eskişehir eski Milletvekili Murat Mercan’ın damadı Alparslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olurken kabinedeki o yeni isim dikkat çekti. Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Türkiye’nin ABD Büyükelçisi ve AK Parti Eskişehir eski Milletvekili Murat Mercan’ın damadı Alparslan Bayraktar oldu.

NİKAH ŞAHİDİYDİLER

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in AK Parti Eskişehir Milletvekili olmasıyla beraber boşalan koltuğa Bayraktar oturmuş oldu. Öte yandan Saide Simim Mercan ile Bayraktar’ın 2018 yılında gerçekleşen nikah töreninde, nikah şahitliğini de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Enerji Bakanı Dönmez yapmıştı.



ANADOLU GAZETESİ DUYURMUŞTU

31 Mayıs 2023 tarihli gazetemizde ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, ‘Mercan’ın damadına Enerji Bakanlığı!’ başlıklı yazısıyla Bayraktar’ın bakan olacağını duyurmuştu. Anadolu Gazetesi yine farkını ortaya koydu.