Eskişehir’de 2026 yılının ilk gününde hava, soğuk ve yağışlı olacak. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, sıcaklıkların eksi 6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
Meteorolojiden yapılan açıklamada, yılın son günü ve yeni yılın ilk gününde bölgenin Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında kalacağı belirtildi. Yağışların il genelinde kar şeklinde gerçekleşeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.
Rüzgarın kuzey ve batı yönlerinden orta kuvvette, yer yer saatte 30-50 kilometre hızla kısa süreli kuvvetli eseceği tahmin edilirken, Eskişehir’de en düşük hava sıcaklığı eksi 6 derece, en yüksek sıcaklık ise sıfır derece olarak değerlendirildi.
Vatandaşların özellikle sabah ve akşam saatlerinde don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.