×

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde kaos sürüyor, açıklama yok...

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yaşanan işten çıkarma ve ücretsiz izinlerle ilgili yazarımız Ali Baş'ın yazısının ardından hastanede kaosun sürdüğü öğrenildi

Eskişehir haberi: Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yaşanan ücretsiz izin ve işten çıkarma krizi gazetemiz yazarlarından Ali Baş'ın köşesinde duyurulmuştu.
Yazının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen hastaneden herhangi bir açıklama yapılmazken, ücretsiz izne çıkarılacak çalışanların belirlenmesinde kullanılan "yöntemin" değişmediği gelen bilgiler arasında.
Ali Baş, yazısında hastanede "ücretsiz izne çıkarılacak" çalışanların, hangi partinin referansı ile işe alındığına göre belirlendiğinin altını çizmişti.
Buna göre, hastane ilk açıldığında işe alınan personelin referansları arasında AK Partili ve MHP'li yöneticiler yer alıyordu. Ancak pandemi sonrasında ücretsiz izne çıkarılacak personelin belirlenmesinde adaletsizlik olduğu konuşuluyor.
İddialara göre, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekiminin "Biz MHP'liyiz, MHP'lileri işten çıkartamayız" demesi üzerine, hastanede ücretsiz izne çıkarılanların çoğunluğunu, AK Partili yöneticilerin referansı ile işe alınan personel oluşturuyor.
Yazarımız Ali Baş konuyu kent gündemine taşırken, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, hastane yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerine cevap hakkı için köşesinin açık olduğunu belirtmesine rağmen, şimdiye dek konuyla ilgili bir açıklama yapılmamış olması kamuoyunda rahatsızlık oluşturuyor.