×
☰

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde başhekim değişti: Prof. Dr. Mustafa Cem Algın kimdir?

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde başhekimlik görevine Prof. Dr. Mustafa Cem Algın atandı. Genel cerrahi alanındaki akademik çalışmaları ve yöneticilik deneyimiyle tanınan Algın’ın kariyerinde önemli görevler bulunuyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nin yeni başhekimi belli oldu. Hastanenin başhekimlik görevine Prof. Dr. Mustafa Cem Algın getirildi. 1966 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Algın, tıp eğitiminin ardından genel cerrahi alanında uzmanlaştı ve akademik kariyeri boyunca çeşitli üniversitelerde yöneticilik görevleri üstlendi.

Prof. Dr. Mustafa Cem Algın kimdir?

20 Mart 1966’da Eskişehir’de doğan Mustafa Cem Algın, ilkokul eğitimine 1972 yılında Eskişehir Adalet İlkokulunda başladı. Ortaokul ve lise öğrenimini Cumhuriyet Lisesinde tamamladı. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Meslek hayatına Eskişehir Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak başlayan Algın, 1991-1995 yılları arasında burada görev yaptı. Ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı ve 2001 yılında genel cerrahi uzmanı oldu.

Üniversitelerde üst düzey görevler üstlendi

Algın, 2003 yılında Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Yüksekokuluna yardımcı doçent olarak atandı. 2003-2005 döneminde aynı yüksekokulda müdür yardımcılığı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2004 yılında üniversitenin Sağlık Hizmetleri Koordinatörlüğü görevini de üstlendi.

2005 yılında Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne ve merkeze bağlı hastanenin başhekimliğine getirildi. 2008 yılında ise Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesinde dekan yardımcılığı, fakülte hastanesinde başhekimlik, Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanlığı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerine atandı.

Profesörlük unvanını 2015 yılında aldı

Nisan 2010’da genel cerrahi alanında doçent olan Algın, 2015 yılında profesör unvanını kazandı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin 18 Mayıs 2018’de kurulmasının ardından bu üniversitede de yöneticilik görevleri üstlendi. Algın, 18 Mayıs 2018-15 Mart 2023 tarihleri arasında rektör yardımcısı, 22 Ekim 2019-13 Nisan 2023 tarihleri arasında ise Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda bilimsel araştırması bulunan Prof. Dr. Mustafa Cem Algın, evli ve bir çocuk babası. İngilizce bilen Algın, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin yeni başhekimi olarak görevine başladı.