×

Eskişehir Meclisi’nde faaliyet raporu görüşüldü

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci toplantısında 34 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda çoğu madde oy birliğiyle kabul edilirken, özellikle 23. madde ve 2025 yılı faaliyet raporu üzerinde farklı görüşler nedeniyle tartışma yaşandı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. oturumu, Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleştirildi.



Toplantıda toplam 34 gündem maddesi görüşüldü. Maddelerin büyük çoğunluğu oy birliğiyle kabul edilirken, 23 ve 34. maddelerde farklı görüşler nedeniyle tartışma yaşandı.

Özel Ümit Hastanesi yanında bulunan bir araziyle ilgili madde, AK Parti grubunun ret oyuna karşılık gündeme geldi.

AK Parti Meclis Üyesi Ali İnci, alanın eğitim alanı olarak kullanılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dava açtığını ve sürecin devam ettiğini belirterek, yargı sonuçlanana kadar beklenmesi gerektiğini savundu.

CHP Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş ise alanın özel sağlık alanı olarak planlandığını, komisyon kararının bu yönde olduğunu ifade etti.

2025 yılı faaliyet raporu görüşülürken, AK Parti grubu eksiklikler olduğunu belirtip eleştirilerde bulundu. CHP grubu ise bazı eksikliklerin merkezi hükümetten kaynaklandığını ifade etti.