×

Eskişehir kaldırımlarında yürümek bile zorlaştı!

Eskişehir Ertuğrulgazi Mahallesi’nde kaldırıma rastgele bırakılan scooterlar yayaların tepkisini çekti. Kaldırımı kullanmak zorlaştı.

Eskişehir'in Ertuğrulgazi Mahallesi’nde elektrikli scooterların kaldırımlara rastgele bırakılması, mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Kaldırımda yürümek isteyen vatandaşlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve bebek arabası kullanan ailelerin ciddi zorluklar yaşadığını belirtiyor.

BÖLGE HALKI DURUMDAN RAHATSIZ


Son günlerde mahallede sıkça görülen manzara, scooterların gelişi güzel biçimde kaldırım ortasına bırakılması. Bu durum hem yayaların geçişini engelliyor hem de kimi zaman tehlikeli sonuçlara yol açıyor. Denge kaybı, yere takılma ya da kaldırım dışına inme gibi risklerle karşı karşıya kalan vatandaşlar, durumdan oldukça rahatsız. Mahalle sakinlerinden bazıları, scooter firmalarının kullanıcıları daha fazla bilgilendirmesi gerektiğini savunurken, bazıları ise denetim eksikliğine dikkat çekiyor. “Kaldırımlar yayalar içindir, bu araçlar için değil” diyen vatandaşlar, yerel yönetimlerin konuya daha duyarlı yaklaşmasını talep ediyor.