×

Eskişehir’in zirve hedefi sürüyor: Deplasmandan zaferle döndüler!

TFF Nesine 3. Lig 15. hafta mücadelesinde Eskişehirspor, Alanya 1221 FSK’yı 1-0 mağlup ederek puanını 30’a yükseltti. Siyah Kırmızılılar’a galibiyeti getiren gol, Kaan Baysal’ın penaltı vuruşundan geldi.

Milli Egemenlik Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Eskişehirspor, Muhammet Taha’ya yapılan faul sonrası kullanılan serbest vuruşta Batuhan Doğrukıran ile gole yaklaştı. Ardından Mehmet Fuat’ın ceza sahası dışından yaptığı şutta kaleci gole izin vermedi.

Karşılıklı tehlikeler yaşandı

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Alanya 1221 FSK savunma arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalıştı. Emirhan Mısır ve Burak ile net pozisyonlar bulan ev sahibi ekip, kaleci Bora’yı geçemedi. Eskişehirspor savunması kritik anlarda hata yapmadı. 32. dakikada Batuhan Doğrukıran’ın ceza sahasına taşıdığı topta Mehmet Fuat Gölbaşı’nın yerde kalmasıyla Eskişehirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Kaan Baysal, kaleci İlker’i ters köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda kontrollü oyun

İkinci yarıda Alanya 1221 FSK beraberlik golü için baskı kursa da Eskişehirspor savunması ve kaleci Bora dikkatli bir oyun sergiledi. Kanatlardan gelen ortalar ve duran toplarda tehlike oluşmasına izin verilmedi.

Son dakikalarda skor değişmedi

Karşılaşmanın son bölümünde her iki takım da net fırsatlar yakalayamazken, uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmadı. Mücadele Eskişehirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyetle Eskişehirspor, ligde puanını 30’a çıkararak üst sıralardaki iddiasını sürdürdü.