×

Eskişehir'in yeni sorunu: Öylece yolun ortasına bırakıyorlar...

Eskişehir'de birçok sokakta araç parkı için yerinden oynatılan çöp konteynerleri, sokak girişlerine gelişigüzel bırakılıyor. Bu durum hem trafiği olumsuz etkiliyor hem de çöp toplama hizmetlerinde ciddi aksamalara neden oluyor

Eskişehir'de araç sahiplerinin, park yeri açmak amacıyla konteynerleri yerinden oynatıp sokak girişlerine gelişigüzel bırakması sonucunda, çöp toplama araçları konteynerlere ulaşmakta güçlük çekiyor.

Temizlik görevlileri, yerinden oynatılan konteynerlerin kırıldığını, zamanla kullanılmaz hale geldiğini ve hizmetin düzenli şekilde yürütülemediğini belirtiyor.

Mahalle sakinleri ise bu tür davranışlara tepki göstererek, yalnızca kendi aracını park etmek için kamu malına zarar veren kişilere karşı denetimlerin artırılmasını istiyor. Belediyelerin konuya müdahale ederek, konteynerlerin sabitlenmesi ve cezai yaptırımların uygulanması yönünde adım atması bekleniyor.