Eskişehir’de yayaların yoğun olarak kullandığı trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda motosiklet sürücülerinin kurallara uymaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Özellikle günün yoğun saatlerinde caddeye giren motosikletler, hem yayaların güvenliğini tehlikeye atıyor hem de sık sık çalan kornalar nedeniyle gürültü kirliliği oluşturuyor. Vatandaşlar, çocuklar ve yaşlılar için büyük risk oluştuğunu belirterek denetimlerin artırılmasını istiyor.
Yayalaştırılmış alanlarda rahat yürümek istediklerini ifade eden vatandaşlar, motosiklet sürücülerinin zaman zaman yüksek hızla ilerlediğini ve uyarılara rağmen kuralları ihlal ettiğini söyledi. Esnaf da korna sesleri ve yoğun motosiklet trafiğinin bölgede rahatsızlık oluşturduğunu dile getirirken, yetkililerden daha sık kontrol yapılması talep edildi.