Büyük Oyunun Taşları Yerine Oturuyor!
— İbrahim ARSLAN (@arslanibrahimss) July 21, 2025
DEM Parti–iktidar yakınlaşması, Anayasa pazarlıkları, süreç bahanesiyle Meclis’te kurulacak komisyon…
Dünkü iki istifanın ardından bugün: #GelecekPartisi’nden bir istifa daha!
2 ay önce yerel ESTV kanalında yaptığım bu değerlendirmede… pic.twitter.com/hl5wxGxxCh
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Geçen cumartesi günü de yine Gelecek Partisi'nden İstanbul milletvekilleri İsa Mesih Şahin ve Selim Temurci istifa ettiklerini açıklamıştı.
Gelecek Partisi'ndeki 3 istifanın ardından, partinin yer aldığı Yeni Yol Grubu'nda sandalye dağılımı 21'e düşerken, TBMM'deki bağımsız milletvekili sayısı 14'e yükseldi.
592 vekilin bulunduğu TBMM'de partilere göre yeni sandalye dağılımı şöyle oldu:
AK Parti 272, CHP 135, DEM 56, MHP 47, İYİ Parti 29, Yeni Yol Partisi 21, Bağımsız 14, YRP 4, HÜDA-PAR 4, TİP 3, Demokratik Bölgeler Partisi 2, EMEK Partisi 2, Saadet Partisi 1, DSP 1 ve DP 1 olarak.
Bu gelişmeyi “Büyük oyunun taşları yerine oturuyor!” başlığıyla sosyal medya hesabından yorumlayan Arslan, şu ifadeleri kullandı:
“DEM Parti - iktidar yakınlaşması, Anayasa pazarlıkları, süreç bahanesiyle Meclis’te kurulacak komisyon…Önceki günkü 2 istifanın ardından bugün Gelecek Partisi’nden bir istifa daha! 2 ay önce yerel ESTV kanalında yaptığım değerlendirmede süreci adım adım tarif etmiştim. 6 ay önce de bu tabloyu detaylarıyla anlatmıştım. Görünen o ki; vekil transferleriyle, Anayasa mühendisliğiyle Meclis dizayn ediliyor. Bu sadece bir “ittifak” değil, yeni rejimin yol haritası!”