Eskişehir'in en önemli yaşam ve gezi alanlarından biri olan Porsuk Bulvarı, çevre kirliliği ve düzensiz görüntülerle yeniden gündeme geldi. Özellikle Porsuk Çayı çevresinde yakılan ateşler ve çevreye gelişigüzel bırakılan çöpler, hem vatandaşların hem de bölge esnafının tepkisine neden oldu.
Bölge sakinleri, özellikle akşam ve gece saatlerinde bazı kişilerin bulvarı alkol tüketim alanına çevirdiğini, yakılan ateşlerin çevrede hem görüntü hem de güvenlik açısından olumsuzluk oluşturduğunu ifade etti. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar süren bu durumun Porsuk Bulvarı'nın görünümünü bozduğunu dile getiren vatandaşlar, daha sık denetim yapılmasını istedi.
Arifiye Mahallesi Savtekin Caddesi çevresindeki olumsuz görüntülerin uzun süredir devam ettiğini belirten esnaf, sorunu defalarca ilgili belediyelere ilettiklerini ancak kalıcı bir çözüm sağlanamadığını öne sürdü.
Esnaf, "Eskişehir'in sembollerinden biri olan Porsuk Çayı'nın çevresi çöpler ve yakılan ateşler nedeniyle kötü bir görüntüye bürünüyor. Kentin övünülen noktalarından biri olan bu alanın daha etkin şekilde korunmasını ve denetlenmesini istiyoruz." diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Vatandaşlar ise Porsuk Bulvarı'nın Eskişehir'e yakışır bir görünüme kavuşması için temizlik ve denetim çalışmalarının artırılmasını talep etti.