×

Eskişehir'in çok konuşulan parkı için Odunpazarı Belediyesi'nden yeni açıklama

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yer alan Ihlamurkent TOKİ 1. Etap Konutları'ndaki çocuk parkının tehlike saçtığına yönelik haberler için Odunpazarı Belediyesi önemli bir açıklama yaptı. 

Son günlerde bazı medya organlarında yayımlanan, "Çocuk parkının tehlike saçtığı" şeklindeki iddialar üzerine Odunpazarı Belediyesi açıklama yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "İhlas Haber Ajansı ve bazı internet gazetelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı" vurgulandı.

"Belediye müdahale edemiyor"

Ihlamurkent TOKİ 1. Etap Konutları'ndaki çocuk parkının ve çevresinin belediye mülkiyet sınırları dışında olduğu belirtilen açıklamada, "Mevzuat gereği site içerisinde bulunan oyun gruplarına belediyemizce müdahale edilmesi mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı.

Ancak, bölgedeki vatandaşların sosyal donatı alanlarından daha iyi faydalanabilmesi için belediyenin önemli yatırımlar yaptığı kaydedildi. 2023 yılında, siteye 100 metre mesafede toplam 13.000 metrekarelik bir park alanı hizmete sunulmuş ve parkta çocuk oyun grupları, açık alan spor-fitness ekipmanları gibi çeşitli olanaklar sağlanmış. Ayrıca, 2021 yılında siteye yaklaşık 200 metre mesafede Ender Konca Spor Alanı da açılmış. Bu alanda ise oyun gruplarının yanı sıra halı saha ve basketbol sahası gibi çeşitli spor imkanları mevcut.

"Toprak kayması iddiası gerçeği yansıtmıyor"

Haberde yer alan "toprak kayması" iddialarına da açıklık getirilerek, yapılan teknik inceleme sonucunda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği belirtildi. Merdiven ve çevresinin düzenli olarak kontrol edildiği ve ihtiyaç duyulması halinde bakım-onarım çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Park belediyenin sorumluluğunda değil

Açıklamanın sonunda, söz konusu park alanının belediyenin sorumluluk alanında bulunmadığı ve mevzuat gereği fiziksel müdahalede bulunulamayacağı vurgulandı.

Odunpazarı Belediyesi, bölge halkının daha güvenli ve konforlu bir yaşam sürdürebilmesi için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğini belirtti.