×

Eskişehir’in başkanlarından Özgür Özel'e destek: Tarihin doğru tarafındayız!

CHP Genel Merkezi’nde polis müdahalesinin ardından üç belediye başkanı Sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Özgür Özel’e tam destek verdi.

Eskişehir’de CHP’li belediye başkanları, parti genel merkezine yönelik tartışmalar ve müdahale iddialarının ardından Genel Başkan Özgür Özel’e açık destek verdi. Yapılan açıklamalarda, demokratik süreçler, kurultay iradesi ve parti içi meşruiyet vurgusu dikkat çekti.

Ayşe Ünlüce: “Demokrasiye yapılmış bir müdahale”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yaşananların yalnızca bir parti meselesi olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne yapılan müdahale; sadece asırlık bir siyasi partiye değil, demokrasiye ve millet iradesine yapılmıştır. Demokratik bir ülkede çözümün adresi hukuk, diyalog ve sağduyudur. Türkiye’nin daha fazla kutuplaşmaya değil, demokrasiye ve adalete ihtiyacı vardır. Tarihin doğru tarafında duruyor, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine yapılan müdahaleyi asla kabul etmiyoruz.”

Kazım Kurt: “Sokakta ve meydanda direneceğiz”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise daha sert bir siyasi dil kullanarak destek mesajı verdi:

“Tarihin doğru tarafındayız. Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanındayız. CHP, Genel Merkez binasından ibaret değildir. Bu parti savaş meydanlarında kurulmuştur. Sokaklarda meydanlarda direneceğiz! Ne AKP’ye ne de AKP’nin umudu olanlara teslim olmayacağız! Faşizme geçit yok! Büyük Türk Milleti darbeye boyun eğmeyecek!”

Ahmet Ataç: “CHP’nin meşruiyeti kurultaydır”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da parti içi meşruiyet ve kurultay vurgusu yaptı:

“Türkiye’nin çok partili siyasi hayatı boyunca partilerin iradesi, kurultaylar ve demokratik süreçlerle şekillenmiştir. Siyasi partilere müdahale edilmesi ya da demokratik işleyişe baskıyla yön verilmek istenmesi kabul edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi; kurultay geleneği, demokrasi kültürü ve delegesinin iradesiyle ayakta duran köklü bir partidir. CHP’nin iradesi kurultayda ortaya çıkmıştır. Bu iradeyi yok sayan her yaklaşım, demokrasiye ve millet iradesine zarar verir. Açıkça ifade ediyorum: CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’dir. Meşruiyetin adresi baskı değil; kurultay, delege ve sandıktır. Demokrasiye inanan herkesin CHP’nin kurultay iradesine saygı göstermesi ve CHP’yi sahiplenmesi gerekir.”