Dünya Artrit Günü kapsamında Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, artritlerin kas ve iskelet sistemi hastalıkları arasında en yaygın grubu temsil ettiğini ve dünya genelinde 1.7 milyar kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı. Eklemlerde iltihaplanma ile karakterize olan bu hastalıkların, ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösterdiğini belirten Bildirici, doğru tanı ve erken teşhisin önemine dikkat çekti.
Artrit hastalarının aktif ve üretken bir yaşam sürdürebilmesi için koruyucu önlemlerin alınmasının gerektiğini ifade eden Bildirici, osteoartritin en yaygın tür olduğunu ve 2050'ye kadar etkilenen kişi sayısının 1 milyara ulaşmasının beklendiğini belirtti. Ayrıca, sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi ve eklemlere aşırı yük binmesinin önlenmesi gerektiğini vurguladı. Bildirici, halkı sağlıklı beslenmeye, düzenli fiziksel aktivite yapmaya ve uzman görüşlerine uymaya davet etti.
Son olarak, "Hareketin Gücü Artriti Yener" ve "Harekete Geçmek Sizin Elinizde" sloganlarıyla hareketin önemine vurgu yaptı.