Meteoroloji verilerine göre Eskişehir genelinde günün ilk bölümünde çok bulutlu hava hakim olacak. Odunpazarı, Tepebaşı, Alpu, İnönü, Mihalıççık ve Sarıcakaya başta olmak üzere birçok ilçede sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Çifteler, Sivrihisar, Günyüzü ve Han ilçelerinde ise yağışların öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.
Öğleden sonra hava açacak
Yağışlı sistemin gün içerisinde bölgeyi terk etmesiyle birlikte Eskişehir genelinde parçalı ve az bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. Sabah saatlerinde kapalı olan gökyüzünün öğleden sonra yerini güneşli havaya bırakacağı öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, ani yağış geçişleri sırasında sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.
Sıcaklıklar sert düşecek
Kent genelinde hava sıcaklıklarının yağışla birlikte 4 ila 6 derece azalacağı bildirildi. Odunpazarı ve Tepebaşı’nda en yüksek sıcaklığın 18 derece civarında seyretmesi beklenirken, Mihalıççık’ta sıcaklığın 14 dereceye kadar düşeceği tahmin edildi. Sarıcakaya ve Mihalgazi ise 23-24 derece ile günün en sıcak ilçeleri arasında yer aldı.
Kuvvetli rüzgâr etkili olabilir
Meteoroloji raporunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden esecek rüzgârın gün içerisinde zaman zaman kuvvetli hissedilebileceği belirtildi. Özellikle öğle saatleri ile akşamın ilk bölümünde etkisini artırması beklenen rüzgâr nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.