Bursa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yürüttüğü çalışmalarda, Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerinin ortaklarına yönelik silahlı saldırı hazırlığı yapıldığı belirlendi. Bu kapsamda 2 şahıs, üzerlerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ve 6 fişek ile yakalandı.
INTERPOL TARAFINDAN ARANIYORLARDI
Yapılan detaylı incelemelerde, örgüt lideri Kenan Özcan’ın talimatları örgüt yöneticisi A.K. üzerinden verdiği, A.K.’nın ise örgüt üyeleri S.D. ve A.A.A.’ya tetikçi bulmaları yönünde emir verdiği ortaya çıktı. Şahısların, 250 bin lira karşılığında kurşunlama eylemi organize ettikleri belirlendi.
Bursa merkezli olarak İstanbul, Hatay, Mersin, Antalya ve Eskişehir’de gerçekleştirilen operasyonda S.D., A.A.A., B.M., M.K., A.N.D., M.M., M.K.A., M.A., T.G., E.Ö. ve E.T. yakalandı. Gözaltına alınan 11 şüpheli, mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi.
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Kenan Özcan’ın liderliğini yaptığı çeteye yönelik operasyon kapsamında, E.T. ve M.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.D., A.A.A., B.M., M.K., A.N.D., M.K.A., M.A., T.G. ve E.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari örgüt yöneticisi A.K. ise güvenlik güçlerince İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.