×

Eskişehir’e termik santral istemiyoruz

CHP’li Çakırözer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’dan Alpu’da yapılması planlanan termik santralin durdurulmasını istedi.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Alpu’da yapılması planlanan termik santral için Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya çağrıda bulunarak, Alpu’da yapılması planlanan termik santralin durdurulmasın istedi. Termik santralin sadece Eskişehir’in değil, Türkiye’nin geleceğini tehdit edeceğini belirten Çakırözer, “Alpu Ovamızı yok etmeyin. Geleceğimizin tehlikeye atılmasını birlikte önleyelim” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu dünkü görüşmelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2018 yılı bütçeleri konuşuldu. Görüşmeler sırasında söz alan CHP’li Çakırözer, Bakan Fakıbaba’dan Alpu’da yapılması planlanan termik santralin durdurulmasını istedi. Eskişehir çiftçisinin sorunlarını da gündeme getiren Çakırözer, ithal et desteklerinin Türkiye’de tarım ve hayvancılığa etkilerini sordu.


ESKİŞEHİR TERMİK SANTRAL İSTEMİYOR!
Kurulması planlanan termik santralin Alpu Ovasını yok edeceğini söyleyen Çakırözer, Eskişehir halkının termik santrale karşı verdiği mücadeleyi anlatarak, bakandan santralin durdurulmasını istedi. Çakırözer, “Eskişehir Alpu Ovası bir taraftan Bakanlığınız tarafından sit alanı, korunması gereken ova ilan edilirken, diğer taraftan Enerji Bakanlığı bu alan üzerine devasa bir termik santral kurulmasını istemektedir. Alpu Ovası Eskişehir’imize sadece 35 km uzaklıktadır. Eğer buraya bir termik santral kurulursa sadece verimli topraklarımız yok olmayacak, Eskişehir’imizi kapsayan bu alanda yaşayan tüm canlıların hayatları tehlikeye girecektir. Hem Eskişehir halkı hem de doğa dostu sivil toplum örgütlerimiz bizler bu santrale sonuna kadar karşıyız. Alpu Ovamıza kıyılmasın. Santralin yapımı bir an önce durdurulmalıdır” dedi.


ÇİRTÇİNİN HALİ PERİŞAN
Çakırözer Eskişehiri’in İnönü ve Alpu ilçelerinde yaptığı ziyaretler sonrasında çiftçi ve Ziraat Odalarının talep ve beklentilerini de Tarım Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Fakibaba’nın gündemine getirdi.  Çakırözer, “Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesi olmasına rağmen AKP dönemi politikaları sonucu tarım ve hayvancılık bitme noktasına getirildi. Sayın Bakan Eskişehir’imizde çiftçilerimiz hali perişan. Ne zaman ziyaret etsek hepsi kan ağlıyor. Çiftçilerimiz için gerekli olan tarım desteği verilmiyor. O da yetmezmiş gibi hasat döneminde aldığınız ithalat kararnameleriyle çiftçinin ölüm fermanını yazdınız. Çiftçi köstek değil, destek bekliyor” diye konuştu.