×

Eskişehir'e müjde! O tramvay hattında sona gelindi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, tramvay uzatma hattı ve yan yollarında çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, son olarak Şehir Hastanesi-Sultandere-75.Yıl tramvay uzatma hattı yan yollarında sıcak asfalt çalışmalarına başladı

Eskişehir tramvay hatları ile ilgili önemli gelişme. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların şehrin birçok noktasına ulaşımını sağladığı Tramvay Uzatma Hattı Projesindeki asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Gaffar Okkan ve İsmail Gaspıralı Caddelerinde tramvay yan yollarında ki sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayan ekipler, Sultandere hattında altyapı çalışması tamamlanan tramvay yan yollarında sıcak asfalt çalışmalarına başladı.  Şehir Hastanesi Sultandere Mahallesi ve 75.Yıl Mahallesi tramvay hattında, Selami Vardar Bulvarı’nda tramvay yan yol yapımına başlayan ekipler, altyapısı tamamlanan hatlarda tretuvar çalışmaları da gerçekleştiriyor.

SÖĞÜT-ULUDERE YOLU GENİŞLİYOR
Görev, yetki ve sorumluluk alanlarında birçok farklı noktada vatandaşların ulaşımını sağlamak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Söğüt ve Uludere Yolu Bulvarı yol genişletme çalışması gerçekleştiriyor. Karayollarına ait Batıkent köprü bağlantısı ile Aşağı Söğütönü ile TOKİ kavşağı arasında kalan 2,5 kilometrelik uzunluktaki yolda trafik yükünü azaltmak üzere yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.  Genişletme çalışmaları kapsamında şehrin trafik akışını rahatlatmak için mevcut imar planı doğrultusunda hareket eden ekipler, yol genişletmesinin ardından yeşil alan, yaya ve bisiklet yolu çalışmalarına da başlayacak.