508 binden fazla genç 29 Ekim Gençlik Merkezi'nden yararlandı
Tepebaşı Belediyesi, 29 Ekim Gençlik Merkezi aracılığıyla gençlerin hem sosyal hem de kişisel gelişimlerine katkı sunuyor. Gitar, tiyatro, tango, İngilizce, Almanca ve Japonca gibi çeşitli alanlarda verilen ücretsiz eğitimler gençlerden yoğun ilgi görüyor. Açıldığı günden bu yana merkezden yararlanan gençlerin sayısı 508 bin 697’ye ulaştı. Merkezde ayrıca psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor.
58 bin öğrenciye ücretsiz akşam yemeği
Üniversiteli gençlere yönelik sıcak yemek desteği de sunuluyor. Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde hafta içi her gün saat 18.00–20.00 arasında öğrencilere ücretsiz akşam yemeği ikram ediliyor. 2022’den bu yana 58 bin 749 öğrenci bu hizmetten faydalandı.Kız öğrenciler için güvenli misafirhane
Barınma sorunu yaşayan üniversiteli kız öğrenciler için Aşağı Söğütönü Mahallesi Melih Savaş Yaşam Köyü’nde deprem yönetmeliğine uygun inşa edilen Muazzez İlmiye Çığ Kız Öğrenci Misafirhanesi, aile sıcaklığında bir ortam sunuyor. Şehit ve gazi yakınları, engelli bireyler ve devlet koruması altındaki öğrenciler öncelikli olarak kayıt yaptırabiliyor. 33 öğrencilik kapasiteye sahip olan misafirhanede ön kayıtlar sürüyor."Tüm imkânlarımızı onlar için seferber etmeye devam edeceğiz"
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, projelerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“Gençlerimiz, ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Üniversite hayatı sadece akademik değil, kişisel gelişim açısından da çok kritik bir dönem. Biz de Tepebaşı Belediyesi olarak öğrencilerimizin her ihtiyacında yanındayız. Eğitimden sanata, barınmadan beslenmeye kadar birçok alanda gençlerimize destek sunuyoruz. Bundan sonra da tüm imkânlarımızı onlar için seferber etmeye devam edeceğiz.”