×

Eskişehir'de yüz güldüren bolluk

Eskişehir’deki tezgahları da çeşit çeşit balıklar süslerken palamut başı çekiyor. Vatandaşta bu sezon bol bol palamut tüketecek.

Balık sezonu uzun süreden sonra iyice hareketlendi. Balıkçılar rahat bir nefes alırken vatandaşta bu sezon bol bol palamut tüketecek.
Denizlerde palamut bolluğu yaşanıyor. Öyle ki palamut hamsini önüne geçmiş durumda… Eskişehir’deki tezgahları da çeşit çeşit balıklar süslerken palamut başı çekiyor.
VATANDAŞ PALAMUT YİYECEK
Balıkçı Cavit Aladağ sezonun hareketli başladığını belirterek, vatandaşın bol bol palamut yediğini ve yeme devam edeceğini kaydetti. Aladağ, “Sezon bereketli başladı. Bu sene palamut bol ve vatandaş doya doya palamut yedi. Hala da yemeye devam ediyor. Palamut bollaştıkça fiyatlarda düşmeye devam ediyor. Havalar soğudukça diğer balıklar da yavaş yavaş çoğalacak” dedi.
BALIKÇLAR NEFES ALACAK
1 kg gelen palamut 50-60 TL’ye satılırken Aladağ fiyatların geçen seneye göre düşük olduğunu ifade etti. Aladağ ayrıca Pandemi döneminde sonra ciddi bir canlanma olduğunu balıkçıların şimdiden sonra daha çok nefes alacağını söyledi.