Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “60 Yılda Serpil Akyıl” sergisi, Sanat Sokağı Geçici Sergi Salonu'nda ziyaretçilerle buluştu. Sanatçı Serpil Akyıl'ın 60 yıllık sanat yolculuğunu yansıtan sergi, geleneksel kültürün izlerini çağdaş sanat anlayışıyla bir araya getiriyor.
Serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, sanatçı Serpil Akyıl ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Sanatçının 53. kişisel sergisi
Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'nde yetişen ve uzun yıllar Anadolu Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Serpil Akyıl, 53. kişisel sergisinde sanat yaşamının farklı dönemlerine ait eserlerini bir araya getirdi.
Sanatçının belleğinde yer eden görüntülerden, farklı toplumların yaşam biçimlerinden, geleneklerinden ve inançlarından beslenen eserler; özgün renkleri ve düşsel anlatımlarıyla dikkat çekiyor.
Geleneksel kültür ve çağdaş sanat bir arada
Masalsı figürler ve mitolojik öğelerin geleneksel kültürle harmanlandığı sergi, ziyaretçilere sanatçının zengin hayal dünyasında yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Farklı kültürlerden beslenen eserler, geleneksel anlatımla çağdaş sanat arasında bir bağ kuruyor.
Sergi 6 Aralık'a kadar açık
“60 Yılda Serpil Akyıl” sergisi, 6 Aralık 2026 tarihine kadar Sanat Sokağı Geçici Sergi Salonu'nda ziyaret edilebilecek.