CHP'de mutlak butlan kararının ardından yaşanan siyasi süreç, Özgür Özel'in 91 milletvekiliyle birlikte partisinden ayrılarak Yeni Parti'yi kurmasıyla yeni bir aşamaya geçti. Eskişehir'de de iki milletvekilinin istifa ederek yeni oluşuma katılacağını açıklamasının ardından gözler il örgütlenmesine çevrildi.
CHP Genel Başkanlığı görevinden tedbiren uzaklaştırılan Özgür Özel, Yeni Parti'nin kuruluş evraklarını imzalayarak partisinden istifa etti. Kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na teslim edilmek üzere hazırlandığı belirtilirken, Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi. Yeni Parti'nin resmi sosyal medya hesaplarının da önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi bekleniyor.
Eskişehir'de iki milletvekili istifa etti
Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla CHP'den istifa ettiklerini ve Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti saflarında yer alacaklarını duyurdu.
İl örgütü yarın bir araya gelecek
Edinilen bilgilere göre, görevden alınan eski CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'ın, 12 kırsal ilçe ile merkez ilçe başkanlarıyla yarın saat 12.30'da bir araya gelerek Yeni Parti'nin Eskişehir'deki örgütlenme sürecini değerlendireceği öğrenildi. Yalaz'ın yanı sıra eski Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve eski Tepebaşı İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım'ın da yeni partide görev almasının beklendiği ifade edildi.
"Açıklamalarımızı halkın içinde yapacağız"
Yeni Parti'nin Eskişehir'deki il binasının henüz netleşmediğini belirten Talat Yalaz, kuruluş sürecine ilişkin açıklamalarını vatandaşlarla birlikte yapacaklarını söyledi. Yalaz, "Bugüne kadar aldığımız her kararda halkımız arkamızdaydı. Vatandaşın içinde olmaktan hiç vazgeçmedik. Yeni Parti'nin kuruluş sürecinde de açıklamalarımız halkımız ve destekçilerimizle birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.
Sosyal medya hesapları yenilenecek
Yeni Parti Genel Merkezi'nin alacağı karar doğrultusunda, 81 il teşkilatıyla eş zamanlı olarak resmi sosyal medya hesaplarının açılacağı belirtildi. Öte yandan, CHP Eskişehir İl Başkanlığı'nın basın mensuplarıyla iletişim kurmak amacıyla oluşturduğu WhatsApp grubunun isim ve logosunun da Yeni Parti'ye uygun şekilde değiştirildiği öğrenildi.