"AİLE BÜYÜKLERİMİZ HAYATIMIZIN EN KIYMETLİ HAZİNELERİDİR"
Çalıştayda konuşan İl Müdürü Orhan Bayrak, yaşlıların toplumun temel değerleri olduğunu vurgulayarak, "Bizlere yaşamın en önemli değerlerini öğreten, tecrübeleriyle yol gösteren aile büyüklerimiz, hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Onların yanında olmak, dualarını almak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu çalıştayın aile bağlarımızı güçlendirmesine vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte deneyimlerini paylaşan 87 yaşındaki Furkan Yalçınkaya ise, Safiye Gönül Bayar Huzurevi’nde 17 yıldır huzurlu bir yaşam sürdüğünü belirterek, "70 yaşımda buraya taşındım. Burada çok rahatım ve sosyal hayatımı sürdürebiliyorum. Bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Çalıştay kapsamında elde edilen önerilerin ve sonuçların, 2. Yaşlılık Şurası’na aktarılması ve yaşlıların yaşam kalitesini artıracak politikaların geliştirilmesi hedefleniyor.