×

Eskişehir'de yarınlara pedalladılar

Eskişehir Bisikletli Ulaşım Platformu, Eğitim-Sen ve Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği “Yarınlara Pedallıyoruz!” etkinliğinde çocuklara bisiklet sürüş eğitimi verilerek çevre bilinci ve bisikletli ulaşım konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlandı.

Eskişehir Bisikletli Ulaşım Platformu, Eğitim-Sen ve Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu’nun iş birliğiyle gerçekleştirilen “Yarınlara Pedallıyoruz!” etkinliği, Kanlıkavak Parkı’nda gerçekleştirildi. Velileriyle birlikte etkinliğe katılan çocuklar, bisiklet sürüş eğitimi alırken daha sonrasında kukla gösterisini izledi.Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu adına konuşan Cevat Aydemir, çocukların etkinlikle birlikte hem çevre bilinci kazandırılması hem de bisikletli ulaşım konusunda toplumsal farkındalık oluşturulmasını amaçladıklarını söyledi.



ÇEVRE BİLİNCİNİ OLUŞTURACAĞIZ

Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatında yer almayan bu tür etkinliklerin faydalı olacağını düşünerek uygulamaya koyulduklarını dile getirerek,“100’ün üzerinde katılımcımız, 30’un üzerinde bisikletli çocuğumuz vardı. Ortaklaşa düzenlediğimiz platform olan Eskişehir Bisikletli Ulaşım Platformu’nun ana teması ise kentte yapılmakta olan bisiklet yollarının kullanımı ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesidir. Temiz bir çevre ve yaşanabilir bir doğa bilincini aşılamak amacıyla biz de bu çalışmaya destek verdik. Ayrıca Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu olarak, vatandaşlarımıza QR kodla gönüllü formu okutarak sürece katılmalarını sağladık” dedi.