Eskişehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen denetim ve operasyonlar aralıksız sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışmaları kapsamında, 13-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında il genelinde kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi.
45 ŞÜPHELİYE İŞLEM YAPILDI
Bir hafta içerisinde gerçekleştirilen 30 ayrı operasyonda toplam 45 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 41 kişi ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
UYUŞTURUCU MADDELER ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda yapılan aramalarda çeşitli türlerde uyuşturucu madde ele geçirildi. Ekipler tarafından 12,60 gram metamfetamin, 1.224 adet sentetik ecza hapı, 139,84 gram esrar, 185 kök kenevir, 116,75 gram bonzai ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
MÜCADELE SÜRECEK
Yetkililer, kent genelinde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik polis ve jandarma ekiplerinin çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.