×

Eskişehir’de trafik denetimleri sıkılaştırıldı: 7 bin 724 ceza

Eskişehir’de polis ve jandarma ekipleri, geçtiğimiz hafta kent genelinde yaptıkları kapsamlı trafik denetimlerinde binlerce aracı kontrol ederek sürücülere 7 bin 724 ceza kesti.

Eskişehir’de polis ve jandarma ekipleri, 10-17 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri denetimlerde 22 bin 610 araç ve sürücüyü kontrol etti. Denetimler sonucunda 7 bin 724 trafik cezası yazılırken, 324 araç trafikten men edildi ve 96 sürücünün ehliyetine el konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bir hafta süren denetimlerde özellikle yük ve yolcu taşımacılığı, alkol kontrolleri, motosikletler ve emniyet kemeri kullanımına odaklandı. Yapılan kontrollerde 3 bin 350 yük taşımacılığı, 537 yolcu taşımacılığı, 2 bin 623 alkol, 535 motosiklet ve 5 bin 364 emniyet kemeri kontrolü gerçekleştirildi.

Ekipler ayrıca denetimler sırasında 54 yaralanmalı ve 56 maddi hasarlı trafik kazasına da müdahale etti. Yetkililer, denetimlerin trafik güvenliğini artırmak ve kazaları önlemek amacıyla düzenli olarak sürdürüleceğini bildirdi.