Eskişehir’de özellikle kent merkezindeki trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda motosiklet sürücülerinin kurallara uymaması, bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor. Günün yoğun saatlerinde yaşanan ihlallerin, yayaların güvenliğini doğrudan riske attığı belirtiliyor.
Yayaların yoğun olarak kullandığı alanlarda motosikletlerin giriş yapması ve bazı sürücülerin yüksek hızla ilerlemesi, özellikle çocuklar ve yaşlılar için ciddi tehlike oluşturuyor.
Gürültü ve güvenlik endişesi artıyor
Vatandaşlar, motosikletlerin sık sık korna çalması ve dar alanlarda hareket etmesinin hem gürültü kirliliğini artırdığını hem de yürüyüş konforunu bozduğunu ifade ediyor. Yayalaştırılmış bölgelerde huzur içinde hareket etmek istediklerini belirten bölge sakinleri, mevcut durumun günlük yaşamı olumsuz etkilediğini dile getiriyor.
Esnaf da benzer şekilde, yoğun motosiklet trafiği ve korna seslerinin iş ortamında rahatsızlık oluşturduğunu aktarıyor.
Denetim çağrısı
Bölge halkı, yayalaştırılmış alanların amacına uygun kullanılabilmesi için denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, mevcut kuralların uygulanmasıyla hem güvenliğin sağlanacağını hem de şehir merkezinde yaşam kalitesinin yükseleceğini ifade ediyor.