×

Eskişehir'de tehlikeli manzara: Vatandaş trafiğin içinde kaldı!

Eskişehir'in en yoğun güzergâhlarından Sivrihisar Caddesi'nde bir inşaat alanını çevreleyen paravanlar kaldırımı tamamen kapattı.

Eskişehir'de yoğun yaya trafiğinin bulunduğu Sivrihisar Caddesi'nde bir inşaat alanını çevreleyen sac paravanlar, kaldırımı tamamen kapatınca vatandaşlar tehlikeyle karşı karşıya kaldı.

Tepebaşı ilçesindeki inşaat çalışması nedeniyle güvenlik amacıyla yerleştirilen paravanlar, kaldırımın tamamını işgal etti. Bölgede yayalar için alternatif ve güvenli bir geçiş koridoru oluşturulmaması ise tepki çekti.

Kaldırımı kullanamayan vatandaşlar, yaşlılar, çocuklu aileler ve bisiklet sürücüleri, yoğun araç trafiğinin bulunduğu yola inerek ilerlemek zorunda kalıyor. Özellikle günün yoğun saatlerinde yaşanan durum, hem yayalar hem de sürücüler açısından kaza riskini artırıyor.

Vatandaşlar, inşaat çalışmaları sürerken yaya güvenliğinin sağlanması ve kaldırımı kullanamayanlar için güvenli bir geçiş güzergâhı oluşturulmasını istiyor.