Eskişehir'de şehrin ortasında bakın neyi başarıyor...
Eskişehirli esnaf Salim Pektaş, artan sebze fiyatlarına karşı ilginç ve çevreci bir çözüm geliştirdi. İş yerinin balkonunu sebze bahçesine dönüştüren Pektaş, plastik bidonları saksıya çevirerek biberden domatese kadar birçok ürünü doğal yöntemlerle yetiştiriyor
Eskişehir’de esnaflık yapan Salim Pektaş, yıllardır iş yerinin balkonunda sebze yetiştirerek hem doğaya katkı sağlıyor hem de ailesinin doğal gıda ihtiyacını karşılıyor. Kullanılmış plastik bidonları saksıya dönüştüren Pektaş, domates, biber, salatalık ve patlıcan gibi birçok sebzeyi balkonunda üretiyor.
Yıllardır bu yöntemi kullandığını belirten Pektaş, “Boş bidonları kesip saksı gibi toprağı dolduruyoruz ve ekiyoruz. Hem verim alıyoruz hem de doğayı kirletmeden ürünümüzü yetiştiriyoruz. Ürünler bize fazlasıyla yetiyor. Yaklaşık 200 tane biber vardı, evde kullanıyoruz; turşusunu, yemeğini, menemenini yapıyoruz. Pazarda kilosu 250 liraya satılan biberi biz burada bedavaya yiyoruz” dedi.
Sadece balkonla sınırlı kalmayan Pektaş, evinin arka bahçesinde de üretim yapıyor. “Çatıda üç senedir ekiyorum, bahçemde de domates, fasulye, patlıcan, salatalık var. Böylece sebze ihtiyacımızı büyük ölçüde kendimiz karşılıyoruz. Limonun kilosu pazarda 150 lira ama bizim bahçemizde bedava” şeklinde konuştu.