Eskişehir’in Arifiye Mahallesi’nde, vatandaş ve esnaf yoğunluğunun yaşandığı Köprübaşı Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, alışveriş yapmak için çarşıya gelen anne, bir mağazaya girerek ürünlere bakmaya başladı. İddiaya göre anne, bir anlık dalgınlık sonucu yanında bulunan 6 yaşındaki oğlu Muhammet’i mağazada unutarak bölgeden ayrıldı. Annesinin yanında olmadığını fark eden küçük çocuk, ne yapacağını bilemeyerek gözyaşlarına boğuldu.
Duyarlı Vatandaşlar Harekete Geçti
Ana cadde üzerinde sürekli ağlayan çocuğu fark eden vatandaşlar, durumdan şüphelenerek harekete geçti. Küçük Muhammet’in kaybolduğunun anlaşılması üzerine polis ihbar hattına haber verildi. Duyarlı vatandaşlar, polis ekipleri gelene kadar küçük çocuğun yanından ayrılmadı. Muhammet’in kendisini sakinleştirmeye çalışan vatandaşlara adının Muhammet olduğunu söylediği öğrenildi.
Babasına Teslim Edildi
Bir süre sonra olay yerine gelen ve çocuğun babası olduğu öğrenilen kişi, küçük Muhammet’i teslim aldı. Babasına kavuşan Muhammet’in yüzü gülerken, kendisine sahip çıkan duyarlı vatandaşlara da gülümseyerek caddeden ayrıldığı görüldü. Olay, çevrede bulunan vatandaşlar arasında şaşkınlığa neden oldu.