×

Eskişehir'de park ihlali sorunu tepki çekmeye devam ediyor

Eskişehir’in İki Eylül Caddesi’nde, motorlu küçük araçların park edilmemesi gereken alanlara bırakılması vatandaşlardan tepki topluyor.

Eskişehir'in en işlek yaya caddelerinden biri olan İki Eylül Caddesi'nde, motorlu küçük araçların park edilmemesi gereken alanlara bırakılması vatandaş tarafından tepki çekiyor. Yayaların rahat bir şekilde hareket edebilmesi için araç girişinin yasak olduğu bu bölgede, bazı sürücüler küçük araçlarının boyutundan faydalanarak kaldırım kenarına park ediyor.
Görüntüde, kaldırımın hemen yanında, trafiğe kapalı alanda park edilmiş küçük bir ticari araç görülüyor. Yayaların yoğun olarak kullandığı bu bölgede, araçların park edilmesi, yürüyüş yolunu daraltarak yaya trafiğini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda, bu tür park uygulamaları, bölgede düzeni bozarak diğer sürücülerin de benzer şekilde hareket etmesine yol açabiliyor.

Özellikle esnafın mal taşıma amacıyla kullandığı küçük ticari araçların bu bölgede park edilmesi, hem kent estetiğini bozuyor hem de yayaların güvenliğini riske atıyor. Yetkililer, trafiğe kapalı alanlarda bu tür ihlallerin önüne geçmek için çeşitli önlemler alsa da, bazı sürücüler boş buldukları alanlara araçlarını park etmekten çekinmiyor. Bu tür durumların önüne geçilmesi için denetimlerin sıklaştırılması ve kurallara uymayan araç sahiplerine yaptırım uygulanması gerektiği belirtiliyor. Yaya bölgelerinin yayalara ait olması gerektiği gerçeği göz önüne alındığında, bu alanların araç trafiğinden arındırılması şehir içi ulaşımı ve yaya güvenliğini olumlu yönde etkileyecektir.