Esnaflar, erken saatlerde geldikleri Merkez Bankası önünde metrelerce madeni para kuyruğu oluşturdu. Özellikle son aylarda bozuk para sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen esnaflar, neredeyse 2 ayda bir bu durumun yaşandığını ve yetkililerin bir an önce çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.
"6 aydır bozuk para bulamıyoruz"
Serkan Balcı: “Sabah saat 8’de buraya geldik. 8’den beri bekliyoruz. Bozuk para sıkıntısından dolayı esnaflar olarak çok mağduruz. Yaklaşık 1 buçuk yıldır Merkez Bankası bozuk parayı çok az temin ediyor. Biz de alamıyoruz. Doğal olarak zor durumdayız.”İsmail Alkan: “9’dan beri burada bekliyoruz. 2 ayda bir böyle bir problem yaşanıyor. Market sektöründe çalışıyoruz ve bozuk paraya ihtiyacımız oluyor.”
Mustafa Tek: “Yarım saattir bekliyoruz. Esnafız. Para bozduracağız. Hatıra parayı da bugün dağıtıyorlar. Biraz daha kolaylık yapsalar, vezne açsalar esnaflara ve fazla beklemesek daha iyi olacak. 6 aydır falan bozuk para bulamıyoruz. Bankada da olmuyor.”
Osman Çetin: “Yarım saat oldu geleli. Marketim var. 6-7 aydır hatta belki daha fazla bir zamandır para sıkıntısı yaşıyoruz. Bol miktarda bozuk para piyasaya sürülürse sıkıntı giderilir. Piyasada çok sıkıntı var. Genelde bütün esnaflar zorluk yaşıyor.”