×

Eskişehir'de özel çağrı: Sokaklar çocuklar ve kadınlar için...

Genç İHH Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Şüheda Uyar, toplumda artan uyuşturucu kullanımı ve suç oranlarına dikkat çekerek, “Sokakların kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm unsurları için güvenli hale getirilmesini savunuyoruz” dedi.

Genç İHH Eskişehir Kadın Kolları, Eskişehir İHH Kadın Binası’nda ‘Mahallene, Okuluna, Ailene Sahip Çık’ başlıklı bir basın açıklaması düzenledi. Genç İHH Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Şüheda Uyar, toplumda artan şiddet, istismar ve uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek, sokakların daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

ACI MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ

“Bugün, uzun zamandır uyardığımız olağan görülen ve aşina olunan haksız eylemlerin, istismarın, şiddetin, uyuşturucu kullanımının acı meyvelerini toplamaktayız” ifadelerini kullanan Uyar, “Adalet Bakanlığı’nın 2024 verilerine göre, ceza infaz kurumlarındaki, hükümlülerin %33,7’si uyuşturucu madde ile bağlantılı suçlardan ceza almış durumdadır. Bu istatistik, uyuşturucu ile mücadelenin ne kadar acil bir ihtiyaç olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Bir tarafta kadın cinayetleri, çocuk katliamları, hayvanlara işkence kınanırken, diğer tarafta bu duyguları besleyen akımların ve inançların toplum nezdinde muteber addedilmesine şahit oluyoruz” dedi. 

SOKAKLAR GÜVENLİ HALE GETİRİLMELİ

Uyar, “Çocukların istismar ile sonuçlanan bilinçsiz ve kontrolsüz internet kullanımı, dijital zorbalık, siber suçlar, çocuk pornografisi ve çocukların maruz kaldığı daha birçok konuyu konuştuğumuz bir zeminde, toplumsal farkındalığın önemine vurgu yapıyoruz. Suçluların cezalandırılmasının ve ıslahının önüne geçen infaz yasasında değişiklik yapılmasına, sokakların kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm unsurları için güvenli hale getirilmesini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.