Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul servisleri ve okul çevrelerine yönelik denetimlerini sürdürdü.
764 servis denetlendi
Eylül ayı boyunca gerçekleştirilen çalışmalarda 764 okul servisi ve şoförü denetlendi. Kontrollerde kusurlu olduğu belirlenen 14 servis aracı ve şoförü hakkında gerekli işlemler uygulandı.
Okul çevreleri mercek altında
Ekipler tarafından okul çevrelerinde bulunan işletme ve alanlara yönelik de denetimler gerçekleştirildi.
Bu kapsamda 394 kahvehane, 237 market, 22 oyun salonu ve 577 park olmak üzere toplam bin 230 nokta kontrol edildi.
Denetimler sırasında okul çevrelerinde bulunan 2 bin 751 şahsın da kimlik sorgulaması yapıldı.
Yetkililer, öğrencilerin eğitim ortamlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetim ve kontrollerin sürdürüldüğünü bildirdi.